Overslaan naar content

Teamleider Hulpverlening (32-36 uur) (m/v/x)

 • Amsterdam, Nederland
Hulpverlening

Functieomschrijving

Wat wij bieden/onze voorwaarden
 • Een betrokken werkomgeving waar een hecht team van bevlogen mensen samenwerkt. Men heeft oog voor elkaar en onze hulpvragers.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden op basis van 32-36 uur per week met intentie tot verlenging, uiteindelijk tot een contract voor onbepaalde tijd.
 • Inschaling conform de cao GGZ schaal 60 afhankelijk van relevante werkervaring en opleiding: € 4.108,- tot € 5.335,- bruto per maand (o.b.v. 36 uur).
 • Werktijden: dagdiensten en achterwachtdienst. Voor dit laatste ontvang je een gunstige financiële vergoeding.

 • Naast de Balansregeling vanuit GGZ cao (€500,- per jaar o.b.v. fulltime) bieden we de ruimte je te ontwikkelen om je kennis en skills op peil te houden. Dit faciliteren wij d.m.v. ons opleidingsbudget.
 • Vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%).
 • 201 vakantie uren per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Een solide pensioenregeling bij PFZW.

Onze wensen

Een Warm hart en Koel hoofd.

Minimaal Hbo werk en denkniveau.

Kennis van en ervaring met bedrijfskundige processen en hrm-instrumentarium.

Affiniteit met data gedreven werken en bereidheid hierin verder te ontwikkelen.

Minimaal vijf jaar leidinggevende ervaring bij voorkeur in hulpverlening of welzijnswerk.

Ervaring met sturing op logistieke processen in een hulplijn of vergelijkbaar is een pre.

Kennis van en ervaring met het begeleiden van (interne) veranderingsprocessen, projectmanagement en het tot stand brengen en onderhouden vansamenwerking met externe partijen.

Tact, geduld, inlevingsvermogen en overtuigingskracht bij het aansturen van medewerkers, het optreden als projectleider, bij het doen van voorstellen en begeleiden van veranderingen.

Uitstekende samenwerkingsvaardigheden.


Vereisten

Hoe ziet je agenda er uit?


Wie zijn wij?

113 Zelfmoordpreventie streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfdoding. Uit onderzoek weten we dat mensen vaak niet dood willen, maar geen andere uitweg meer zien. 113 is in 2009 opgericht om wel een andere uitweg te bieden door het onderwerp bespreekbaar te maken. 113 heeft een hulplijn; mensen met suïcidale gedachten kunnen dag en nacht anoniem bellen of chatten. Als nationale organisatie voor suïcidepreventie onderzoekt, ontwikkelt en implementeert 113, samen met vele andere organisaties, interventies en campagnes om het aantal zelfdodingen in Nederland omlaag te krijgen.


Werken op kantoor bij 113 betekent...

 • Fijne Amsterdamse werkplek waar veel wordt gelachen
 • Samen potje tafeltennissen, sjoelbakken of lunchen in het 113 café
 • Samenwerken in team van betrokken collega’s die elkaar écht zien
 • Aandacht voor persoonlijke veiligheid en gezondheid
 • Open cultuur gericht op vrijheid en zelfredzaamheid
 • Elke dag vers fruit


Functie en afdeling

Als Teamleider werk je op de afdeling Hulpverlening (HV) samen met drie collega Teamleiders; je werkt op locatie in ons kleurrijke pand in Amsterdam -Zuidoost. Je primaire taak is zorgen dat alle mensen die in eenzaamheid denken aan zelfdoding, 24/7 terecht kunnen bij een hulpverlener voor een goed gesprek van mens tot mens of voor de online therapie of coaching.

De Teamleider is verantwoordelijk voor het bewaken van de continuïteit, kwaliteit en bereikbaarheid van de hulpverlening en het welzijn van de hulpverleners en doet dat in nauwe samenwerking met ons team van vier GZ-psychologen. Je vertaalt mede de HV strategie naar een jaarplan en acties, je werkt projectmatig en bewaakt de voortgang en resultaten van je projecten. En je draagt zorg voor een data gedreven aansturing van zowel de hulplijnen als het planbureau, in directe samenwerking met collega’s van ICT en Onderzoek.

Daarnaast ontwikkel en realiseer je afdelingsspecifiek beleid en optimaliseer je zorgprocessen en de logistieke processen van de hulplijn. Dit alles doe je in een organisatie die groeit en voortdurend in beweging is.

In de dagelijkse operatie geef je samen met de drie andere Teamleiders leiding aan een team van ongeveer 175 collega’s (inclusief stagiaires en vrijwilligers) die de hulpvragers zo goed mogelijk hulp of therapie bieden.

Als Teamleider ben je voor een groep medewerkers verantwoordelijk voor o.a. de professionele ontwikkeling en in- door- en uitstroom taken. Hierin heb je oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers en de kwaliteit van het werk. Je stimuleert medewerkers en biedt ze ondersteuning bij specifieke casuïstiek.

Kortom, een veelzijdige, betekenisvolle functie in een dynamische omgeving!


Nieuwsgierig hoe een willekeurige dag als Teamleider HV er uit kan zien?

Geen dag is hetzelfde als Teamleider HV, al werk je altijd op onze locatie in Amsterdam Zuid Oost. Nadat je een kop góéde koffie hebt gepakt, heb je een overleg met HR om aan een kwaliteitsproject te werken of met een onderzoeker om de implementatie van een wetenschappelijk onderzoek te helpen stroomlijnen. Je overlegt met een van de GZ-psychologen om input te vergaren over gespreksvoeringstechnieken van een van je medewerkers en gebruikt dit later op de dag in het coachingsgesprek met die medewerker.

Na de lunch in ons gezellige 113 café speel je een fanatiek potje tafelvoetbal met de collega’s van ICT vóór je aan het werk gaat met een strategisch beleidsstuk. Tussentijds komen allerhande vragen op je af, zoals een ziekmelding of een zgn ‘achterwacht’ vraagstuk in de hulplijn. Na een werkoverleg met je collega Teamleiders sluit je de dag af met een formatieoverleg met recruitment. Soms start je dag later omdat je een avonddienst meeloopt in de hulplijnen: zo houd je contact met de vrijwilligers en medewerkers en blijf je scherp op het primaire proces!Hoe ziet onze sollicitatieprocedure eruit?Enthousiast geworden?

Dan komen wij graag met jou in contact! Jouw cv en motivatie kun je uploaden via onderstaande button. De sollicitatiegesprekken (twee rondes) worden gevoerd op het kantoor van 113 in Amsterdam. Het nabellen van referenties kan onderdeel zijn van de procedure.

Vragen over de functie kun je stellen aan Anja Bakker, Teamleider, (niet werkzaam op vrijdag), via het algemene telefoonnummer 020-3113 883. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze Recruiter Michelle: recruitment@113.nl.


We geloven in de kracht van een inclusieve organisatiecultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Of het nu gaat om leeftijd, geslacht, geloof, seksuele geaardheid, culturele achtergrond of opleiding: iedereen is welkom!


Voor het werken bij 113 is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) vereist.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Michelle 
Corporate Recruiter

Michelle

recruitment@113.nl
020-3113883
Op locatie
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
€ 4.108 - € 5.335 per maand
Hulpverlening

of