Senior Kwartiermaker Sociaal Economische Sector (24-32 uur)

Functieomschrijving

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfdoding. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks suïcides kunnen worden voorkómen wanneer zelfdoding beter bespreekbaar is en de kennis rondom suïcidaliteit wordt vergroot. Wil jij hieraan bijdragen? Wij zijn op zoek naar een Senior Kwartiermaker Sociaal Economische Sector.

De functie

Als senior kwartiermaker sociaal economische sector (SES) bij 113 Zelfmoordpreventie werk je voor de Landelijke Agenda Suïcidepreventie, het overheidsbeleid dat 113 in opdracht van het ministerie van VWS coördineert. Binnen deze agenda trekt 113 met tal van maatschappelijke organisaties de komende vijf jaar op om zelfdoding in ons land zoveel mogelijk te voorkomen.

Je maakt onderdeel uit van een team van ongeveer 20 collega’s, elk verantwoordelijk voor het eigen aandachtsgebied. Jouw aandachtsgebied is de sociaal economische sector, een breed en boeiend veld met onder andere gemeentelijke diensten als schuldhulpverlening, UWV en re-integratie, maar ook ondernemersloketten en (sociaal) juridische dienstverlening.


Wat ga je doen?

 • Je gaat het land in en legt verbindingen tussen de Landelijke Agenda Suïcidepreventie en relevante landelijke/regionale programma’s in het sociaal domein.
 • Je adviseert gemeenten in regionale (onderzoeks)projecten om in het sociaal domein effectieve oplossingen te ontwikkelen voor burgers met suïcidale gedachten.
 • Je benadert proactief relevante beroepsgroepen en organisaties om te kijken hoe zo veel mogelijk professionals in het sociaal domein getraind kunnen worden in het signaleren en bespreken van suïcidale cliënten.
 • Je beantwoordt vragen van collega’s en externen over hoe suïcidepreventie in het sociaal domein vorm kan krijgen.
 • Je prioriteert thema’s en activiteiten en komt met voorstellen voor nieuw beleid.


Dit zoeken wij

 • Je hebt een relevante academische opleiding en ruime beleids-/onderzoekservaring op het gebied van sociaal economische thema’s.
 • Je wilt bijdragen aan een land waarin niemand alleen en radeloos sterft door zelfdoding.
 • Je hebt ervaring met het verbinden, enthousiasmeren en meenemen van partners in nieuw beleid.
 • Je bent vertrouwd met het netwerk rondom gemeenten, denk aan VNG, SZW, NVVK e.a. en met relevante landelijke/regionale programma’s voor vroeg signalering van schulden, armoede en bestaansonzekerheid en eenzaamheid.
 • Je kunt zelfstandig projecten opzetten en leiden.

Functievereisten

Dit bieden wij

 • Een boeiende werkomgeving waarin je met bijna 250 mensen van zeer verschillende achtergrond werkt aan een heel duidelijke missie: het terugdringen van het hoge aantal zelfdodingen in Nederland.
 • Een arbeidsovereenkomst van één jaar met uitzicht op verlenging. Detachering vanuit een derde partij of freelance is bespreekbaar.
 • Een marktconform salaris volgens de CAO GGZ, schaal 65: €4.381 tot 5.734,- , (bij een 36-urige werkweek), een eindejaarsuitkering van 8.33% en een persoonlijk scholingsbudget.


Jouw sollicitatie

Je kunt reageren op deze functie door je cv en motivatiebrief via onderstaande button te uploaden. Je ontvangt een automatische ontvangstbevestiging van jouw sollicitatie.


Heb je vragen?

Zie hier voor meer informatie over de Landelijke Agenda Suïcidepreventie (2021-2025).

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Gerdien Franx, Manager Landelijke Agenda, via telefoonnummer 06-55172952.

Voor vragen over de werving- en selectieprocedure kun je contact opnemen met een van onze recruiters via het algemene telefoonnummer 020-3113 883 of via Recruitment@113.nl.