Programmasecretaris Landelijke Agenda Suïcidepreventie (32 uur)

Functieomschrijving

Een baan bij 113 Zelfmoordpreventie is geen doorsnee baan. Daar ben jij ook niet naar op zoek. 113 streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos overlijdt door zelfmoord. Wij zijn ervan overtuigd dat veel suïcides kunnen worden voorkómen. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen 24x7 en anoniem een beroep doen op ons online hulpaanbod van hulplijnen, online therapie en zelfhulpmodules.

In 2021 tekende toenmalig staatssecretaris Paul Blokhuis samen met 45 maatschappelijke organisaties de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025, waarin partijen de komende vijf samen optrekken om zelfmoord in ons land zoveel mogelijk te voorkomen. 113 Zelfmoordpreventie is de coördinator van de uitvoering van de Landelijke Agenda. We noemen de agenda inmiddels Samen Minder Suïcide.

De agenda bestaat uit 7 pijlers met bijna 30 projecten in het onderwijs, de zorg, het sociaaleconomisch domein en op het gebied van dataverzameling. De projecten richten zich op het wegnemen van het taboe op zelfmoordgedachten, training om deze gedachten te adresseren, acties in de wijk, op school en samenwerking tussen naasten, ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals. Centraal staan de doelgroepen jongeren, mannen van middelbare leeftijd en mensen die eerder een poging overleefden. Om deze projecten tot een goed einde te brengen is bij 113 Zelfmoordpreventie een stevige programmaorganisatie ingericht. De spil van dit team is de programmasecretaris.De functie

Als programmasecretaris heb je een coördinerende rol binnen het programmabureau dat bestaat uit 4-5 medewerkers. In dit team ben je de rechterhand van de programmamanager en ontzorg je door proactief knelpunten te adresseren en voor te sorteren op oplossingen, besluitvorming in goede banen te leiden en het programmateam als een zonnetje te laten draaien. Dit vraagt om nauwe samenwerking en afstemming met alle spelers in het programma. Je kent alle hoeken en gaten van het programma, weet inhoudelijk en procesmatig wat er speelt en houdt makkelijk contact met coördinatoren en projectleiders. Door jouw overzicht van het gehele programma denk je drie stappen vooruit en weet je de overleggen met de stuurgroep en subsidieverstrekker doelmatig en efficiënt te organiseren.


Taken en verantwoordelijkheden

 • Voorbereiden van overleggen met interne betrokkenen en externe partners.
 • Verantwoordelijkheid dragen voor de rapportagecyclus binnen het programma.
 • Feedback en ondersteuning geven aan projectleiders en coördinatoren.
 • Voorbereiden en verslaan van verantwoordingsoverleggen aan de subsidiegever, het ministerie van VWS en aan de stuurgroep van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie.
 • Monitoring van de voortgang en doelen van het programma.
 • Signaleren en doorvoeren van verbeterpunten om het programma steeds beter te laten draaien.

Functievereisten

Profiel

 • Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Je staat achter de maatschappelijke missie van 113 en het lijkt je een mooie organisatie om je voor langere tijd aan te verbinden.
 • Je hebt een minimaal twee jaar ervaring in een soortgelijke rol binnen een groot programma, waarin je hebt laten zien dat je een zelfstandige zelfstarter bent die goed projectmatig kan werken.
 • Je bent proactief, neemt zelf initiatief en hebt geen opdrachten van bovenaf nodig om dingen voor elkaar te krijgen.
 • Je signaleert en bespreekt problemen en kunt knopen doorhakken om zaken verder te brengen. Je denkt in oplossingen en schroomt niet om zelfstandig besluiten te nemen.
 • Je bent een zorgvuldige en bondige communicator in gesproken en geschreven woord; je doet de eindredactie op verslagen en publicaties.
 • Je kunt plannen, bent goed georganiseerd, werkt zelfstandig en weet hoe je onder druk prioriteiten stelt en beslissingen neemt.
 • Je bent een sparringpartner voor professionals. Je staat stevig in je schoenen en je helpt senior medewerkers in het goed kunnen functioneren binnen een groot programma.
 • Je hebt goede beheersing van diverse softwarepakketten (MS Office, MS Teams, MS Project, etc.).
 • Je beheerst de principes van programma- en projectmanagement, afgeronde opleiding Prince2, Lean Six Sigma. Certificering op MSP is een pré.


Wij bieden

 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 32 uur per week met een mogelijkheid op verlenging.
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris conform cao GGZ functieschaal 55: € 3.103 ,- tot €4.218,- op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een betrokken werkomgeving waar oog is voor elkaar.
 • Een fijne en open werkplek binnen een snel groeiende organisatie waarin je veel vrijheid krijgt om mee te denken.


Jouw sollicitatie

Wil je werken in een jonge, dynamische en informele organisatie waar iedereen hetzelfde doel nastreeft? Onze missie is zero suïcide! Ligt jouw hart misschien bij ons? Dan komen wij graag met jou in contact. Laat hieronder jouw CV en motivatiebrief achter. Je ontvangt een automatische ontvangstbevestiging van jouw sollicitatie. De startdatum is z.s.m.


Heb je vragen?

Voor inhoudelijke vragen kan contact worden opgenomen met Gerdien Franx, MT-lid en programmamanager, via telefoonnummer 06-55172952.


Voor vragen omtrent de werving- en selectieprocedure kun je contact opnemen met een van onze recruiters via het algemene nummer: 020-3113 883 of via de mail recruitment@113.nl