Een baan bij 113 Zelfmoordpreventie is geen doorsnee baan. Daar ben jij ook niet naar op zoek. 113 streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos overlijdt door zelfmoord. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks honderden suïcides kunnen worden voorkómen wanneer zelfmoord beter bespreekbaar is en de zorg moderner en menselijker wordt georganiseerd. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen 24x7 en anoniem een beroep doen op ons online hulpaanbod van hulplijnen, online therapie en zelfhulpmodules.
Onlangs tekende staatssecretaris Paul Blokhuis samen met tal van maatschappelijke organisaties de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025, waarin partijen de komende 5 jaar samen zullen optrekken om zelfmoord in ons land zoveel mogelijk te voorkomen. 113 Zelfmoordpreventie is de coördinator van de uitvoering van de Landelijke Agenda.
Het programma Landelijke Agenda Suïcidepreventie bestaat uit 7 pijlers met in totaal 24 projecten in het onderwijs, de zorg, het sociaal-economisch domein en op het gebied van dataverzameling. De projecten beslaan activiteiten gericht op het wegnemen van het taboe op zelfmoordgedachten, training om deze gedachten te adresseren, acties in de wijk, op school en samenwerking tussen naasten, ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals. Centraal staan de doelgroepen jongeren, mannen van middelbare leeftijd en mensen die eerder een poging overleefden. Om deze projecten tot een goed einde te brengen is bij 113 Zelfmoordpreventie een stevige programmaorganisatie ingericht. De spil in het web vormt de programmasecretaris.
De functie
Als Programmasecretaris van het programma Landelijke Agenda Suïcidepreventie speel je een sleutelrol in de soepele voortgang van het programma. Je bent binnen het programma een verlengstuk van de programma-manager en kunt haar ontzorgen door proactief knelpunten te adresseren, besluitvorming in goede banen te leiden en het programmateam als een zonnetje te laten draaien. Je kent alle hoeken en gaten van het programma, weet inhoudelijk en procesmatig wat er speelt en houdt makkelijk contact met coördinatoren en projectleiders.
Door jouw overzicht over het gehele programma denk je drie stappen vooruit, je weet de overleggen met de stuurgroep en subsidieverstrekker doelmatig en efficiënt te organiseren.
Je snapt dat rapportages maar een deel van de werkelijkheid zijn en je weet hoe je de rapportagecyclus inricht om zo tot betere beslissingen in het programma te komen, zonder veel werk te vragen van de mensen in het programma.
Je bewaakt de voortgang en zorgt voor aanlevering van documenten door projectleiders en coördinatoren en ondersteunt als dat nodig is de communicatieadviseur bij onder andere het organiseren van events. Kortom: je bent een vertrouwd adviseur voor de programma-manager, houdt de programmaorganisatie soepel en effectief en zorgt voor een strakke rapportagecyclus die ertoe leidt dat het programma haar doelstellingen in het oog houdt.
Taken en verantwoordelijkheden
Profiel
Wij bieden
Jouw sollicitatie
Wil je werken in een jonge, dynamische en informele organisatie waar iedereen hetzelfde doel nastreeft? Onze missie is zero suïcide! Ligt jouw hart misschien bij ons? Dan komen wij graag met jou in contact. Laat hieronder jouw CV en motivatiebrief achter. Je ontvangt een automatische ontvangstbevestiging van jouw sollicitatie.
De sluitingsdatum is 14 maart 2021. De gesprekken zullen via beeldbellen plaatsvinden.
De selectieprocedure ziet er als volgt uit:
19 maart- gesprek
25 maart- arbeidsvoorwaardengesprek
Wij hebben het recht om bij geschikte kandidaten selectiegesprekken eerder plaats te laten vinden.
Heb je vragen?
Voor inhoudelijke vragen kan contact worden opgenomen met Gerdien Franx,
MT lid en Programmamanager op nr. 06-55172952
Voor vragen omtrent de werving- en selectieprocedure kun je contact opnemen met
Romy ter Haak, corporate recruiter via het algemene nummer: 020-3113 883,
werkzaam van di t/m vr.