Praktijk stagiair 3e-jaars (HBO) of 4e jaars (WO) februari 2022

Functieomschrijving

Ben je op zoek naar een leerzame praktijkstage voor je studie? Een die ongeacht de corona-maatregelen wordt gegarandeerd? Een waarvan je de rest van jouw carrière nog de vruchten van gaat plukken? Een stageplek waar je ervaring op doet met E-Health, veelvuldig cliëntencontact hebt en veel gespreksvaardigheid ontwikkelt? Jij kan deel uitmaken van een innovatief zorgconcept gericht op zelfmoordpreventie in Nederland. Hoe dat eruit ziet?


Over de stage

Als praktijkstagiair bij 113 werk je vanuit ons kantoor in Amsterdam. Samen met jouw directe collega’s ben je na een intensieve vijfdaagse training op het gebied van suïcidaliteit klaar voor het bemannen van onze hulplijn. Je gaat hands-on aan de slag in de hulplijn van 113 en je voert gesprekken met onze hulpvragers per chat en telefoon. Je hebt als voornaamste doel het actief bespreekbaar maken van de suïcidaliteit, naast het bieden van een goed luisterend oor.


Als 3e-jaars praktijkstagiair krijg je daarnaast de kans om aan de slag te gaan als triagist. Je bent het eerste aanspreekpunt voor hulpvragers in de chat, waarbij je meerdere hulpvragers tegelijkertijd spreekt en je een inschatting maakt op welke manier je een hulpvrager verder kunt helpen.

Ook maak je kennis met de functie van floormanager. Als floormanager ben je verantwoordelijk voor het coördineren van de dienst. Jij bent het eerste aanspreekpunt en stuurt jouw groep van medewerkers op de werkvloer aan. Je organiseert de dagopening en -sluiting en geeft “on the job” begeleiding aan junior hulpverleners, stagiairs en vrijwilligers. Je adviseert medewerkers in hun gesprekken en heb aandacht voor zelfzorg. In momenten van drukte of crisis hou jij het hoofd koel, pak je de regie en neem je beslissingen.

Beide onderdelen van het werk zul je als stagiair altijd boventallig en met supervisie van een ervaren hulpverlener uitvoeren.


Ten slotte krijg je als 3e-jaars praktijkstagiair de mogelijkheid om deel uit te maken van ons Loyale Gebruikers Team (LGT). Dit team coördineert het contact met hulpvragers die zeer regelmatig contact met onze hulplijn zoeken. Als lid van het LGT probeer je in meerdere contacten een vertrouwensband te ontwikkelen met de hulpvrager, probeer je het netwerk te betrekken en/of contact te krijgen met betrokken hulpverleningsinstanties. Deze werkzaamheden voer je samen met een ervaren hulpverlener van het LGT uit.


Tijdens dit proces krijg je supervisie van onze deskundige hulpverleners. Je krijgt de kans om te ervaren wat het werken met suïcidale mensen inhoudt. Je leert hoe je de juiste gesprekstechnieken op een effectieve manier kunt inzetten, hoe je empathie en echtheid kunt tonen in gesprekken en hoe je om kunt gaan met crises. Bovendien neemt jouw gesprekservaring en kennis omtrent suïcide en suïcidepreventie enorm toe. Uit ervaring kunnen wij stellen dat dit een zeer gewaardeerde aanvulling is in jouw toekomstige carrière.


Zelfreflectie staat hoog in het vaandel binnen 113. Het bijwonen van en actief deelnemen aan intervisiebijeenkomsten of workshops is daarom onderdeel van je stage. Dit geldt ook voor het vragen en geven van feedback op telefoon- en chatgesprekken.


Wie ben jij?

 • Student Psychologie, SPH, Maatschappelijk Werk, Social Work, Sociaal-Cultureel Werk, HBO-V, Counseling of vergelijkbaar;
 • Studerend op HBO of Universitair niveau, minimaal in het 3e jaar van je studie, en je wilt praktijkervaring opdoen;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en je bent integer, verantwoordelijk en sociaal vaardig;
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je bent stressbestendig en kunt goed en effectief in teamverband functioneren;
 • Je kunt het beroepsgeheim hanteren en bent empathisch;
 • Je weet een professionele afstand tot de cliënt te bewaren;
 • Je hebt affiniteit met het internet en automatisering als communicatieplatform.


Dit bieden wij:

Een leerzame stage waarbij je relevante kennis opdoet voor de rest van jouw carrière;

Een fijne, betrokken, veranderende en open werkomgeving waar oog is voor elkaar;

28 weken (iets meer dan 6 maanden) stage van 24-32 uur per week waarvan 2 weken vakantieverlof;

Stagevergoeding conform de cao GGZ.

Functievereisten

Dit verwachten wij:

 • Je bent minimaal 18 jaar oud;
 • Je bent de afgelopen 2 jaar vrij geweest van suïcidale klachten;
 • Je bent minimaal 28 weken beschikbaar als stagiair voor minimaal 24 uur per week
 • Je bent gedurende deze periode 3-4 dagen per week beschikbaar (2-3x doordeweeks, 1x in het weekend. Let op: dit betekent dus dat je élk weekend een dag stage loopt.);
 • Je helpt ons 24/7 bereikbaar te zijn voor onze hulpvragers;
 • Je heb een OV verbinding die goed aansluit op onze diensten, bij voorkeur binnen een straal van 40 km enkele reis;
 • Je bent flexibel inzetbaar ten aanzien van onze weekenddiensten en feestdagen;
 • Je bent flexibel inzetbaar ten aanzien van onze dag- en avonddiensten: 8:30 - 17:00 uur, 11:30 – 20:00 uur, 14:45 - 23:15 uur;
 • Je bent op onderstaand onboarding-traject alle dagen beschikbaar:                                                           Kennismaking online met 5 trainingsdagen 20,21,22,27,28 januari 2022 (tussen 10.00 - 16.00 uur)


Praktijkstage, geen onderzoeksstage

In onze huidige opzet van stages op HBO niveau hebben wij alleen ruimte voor praktijkstages. Wij kunnen om die reden helaas geen ruimte bieden voor (afstudeer)onderzoeken.


Jouw sollicitatie

Wil je werken in een jonge, dynamische en informele organisatie waar iedereen hetzelfde doel nastreeft? Onze missie is zero suicide! Ligt jouw hart misschien bij ons? Dan komen wij graag met jou in contact. Laat hieronder jouw CV en motivatiebrief achter. Je ontvangt een automatische ontvangstbevestiging van jouw sollicitatie. Wij werken niet met een sluitingsdatum voor onze vacatures maar streven ernaar binnen een week reactie te geven op jouw sollicitatie.


Heb je vragen?

Heb je na het lezen van deze vacature toch nog vragen over de stage? Neem dan gerust contact op met een van onze recruiters via het algemene telefoonnummer 020 - 3113883. Wij maken graag kennis met je!