Persvoorlichter/Communicatieadviseur (32-36 uur)

Functieomschrijving

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks suïcides voorkomen kunnen worden als zelfmoord beter bespreekbaar wordt en de kennis rondom suïcidaliteit toeneemt. We groeien razend snel, en daarom op zoek naar een nieuwe Persvoorlichter/Communicatieadviseur.


Ben jij de communicatieprofessional met een expertise in persvoorlichting en woordvoering? Ben jij in staat 113 Zelfmoordpreventie voor het voetlicht te krijgen en daarmee de zichtbaarheid te vergroten? Geniet je van een stevig gesprek met de media én houd je van een dynamische werkweek waar het elke dag anders is? Wil jij het verschil maken? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven! 


Wat breng jij mee?
We zoeken een persvoorlichter met aantoonbare ervaring op het gebied van communicatie-advies en (social) media om 113 Zelfmoordpreventie te profileren. Journalistieke ervaring en of ervaring in de communicatiesector is een pre. Een goede politieke antenne en een groot netwerk binnen de media een must. Heb je daarnaast een scherpe en vlotte pen? Ben je representatief en je weet precies wàt en wanneer je iets moet zeggen, lees dan snel verder!


Wie ben je?

 • Jij bent een ervaren, energieke, persvoorlichter of communicatie-specialist. Iemand die analytisch, overtuigend en nieuwsgierig is.
 • Je vindt het leuk om de in de inhoud te duiken en daardoor een brede kennis op te bouwen van alles wat met 113 te maken heeft.
 • Je voelt feilloos aan wat er wel én niet toe doet. Je speelt moeiteloos, strategisch in op actuele gebeurtenissen.
 • Je kunt projectmatig werken, maakt advies en (strategisch) communicatiebeleid en handelt pro-actief.
 • (Media)Netwerken is voor jou vanzelfsprekend en je weet daardoor snel de juiste mensen te vinden en te verbinden. Je onderhoudt contacten met journalisten, tv-producenten en tv-redacties.
 • Je bent een adviseur die stevig in zijn/haar schoenen staat, die een kritische blik heeft en prioriteiten kan stellen.
 • Jij bent een stevige sparringpartner voor ons bestuur, maar ook voor je teamgenoten voor communicatievraagstukken.
 • Je bent een teamplayer en ook onder druk blijf je samen met je collega’s optimaal presteren. Je houdt je hoofd koel en weet grote kansen van kleine kansen te onderscheiden.
 • Een dynamische omgeving past goed bij jou en je hebt geen 9-5 mentaliteit.
 • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor politiek bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.                                      

Verder heb je:

 • een relevante opleiding op tenminste hbo-niveau, bijvoorbeeld journalistiek of communicatie(wetenschap), marketing of reclame
 • minimaal drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie (bij voorkeur persvoorlichting & woordvoering)
 • kennis en ervaring met online en social communicatie en -strategie

Vereisten

Daarnaast ben je:

 • analytisch sterk maar met een uitvoerende, hands-on mentaliteit
 • zelfstandig, ondernemend en initiatiefrijk
 • stressbestendig met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen
 • nieuwsgierig naar en kennis van ontwikkelingen op je vakgebied


Wat ga je doen?

Werken als persvoorlichter en communicatieadviseur voor 113 Zelfmoordpreventie is uniek. Je draagt namelijk bij aan een belangrijke, maatschappelijke missie. Hiervoor werk je nauw samen met je bevlogen collega’s van het team Marketing/Communicatie. Je geeft hoofdzakelijk communicatieadvies, met de nadruk op persvoorlichting en media-advies. Naast het beantwoorden van persvragen, geef je ook proactieve voorlichting en is er een nauwe samenhang met issuemanagement. Je beoordeelt mediavoorstellen op veiligheid voor mensen die mogelijk zelfmoordgedachten hebben. Je onderhoudt contacten met journalisten en tv-makers en je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de zorg en de GGZ. En, om het nog leuker te maken, je werkt strategisch en uitvoerend aan eigen communicatie-projecten. Daarnaast heb je ook een rol bij uitvoering van andere communicatieklussen, van redactiewerk tot het schrijven van speeches, tot het organiseren van hippe bijeenkomsten.


Onze afdeling

Binnen onze afdeling communicatie werken we intensief met elkaar samen waardoor iedereen weet wat er speelt en het werk afwisselend is. We zijn breed inzetbaar en flexibel. Hierdoor zijn we maximaal bereikbaar voor andere collega’s. Als persvoorlichter maak je onderdeel uit van een team van vijf medewerkers. Samen met jouw collega’s en je leidinggevende ben je verantwoordelijk voor de praktische vertaalslag van onze missie naar de corporate marketing communicatiestrategie.


Wat bieden wij jou?

 • De kans om de marketing, communicatie en PR van een prachtige organisatie en sterk groeiend merk verder vorm te geven;
 • Een fijne en open werkplek binnen een snel veranderende en groeiende organisatie waarbij je veel vrijheid krijgt om mee te denken;
 • Een veelzijdige functie met veel verantwoordelijkheid;
 • Een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden op basis van 32-36 uur per week;
 • Een eindejaarsuitkering (8,33%) en aansluiting bij het pensioenfonds PFZW;
 • Mogelijkheid tot een vast contract bij goed functioneren;
 • Een marktconform salaris volgens de cao GGZ. Schaal 55: van €2.479 tot €4.010 (o.b.v. 36 uur per week);


113 Zelfmoordpreventie is als een van de vitale organisaties aangemerkt door de overheid. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zo veel mogelijk af op jouw talenten en ambitie. Ook zijn er mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget. We hebben een informele werksfeer en zijn goed bereikbaar is met het OV. Benieuwd waar je komt te werken? Bekijk ons kantoor eens op https://werkenbij.113.nl/


Nieuwsgierig?

Word je enthousiast van onze vacature? Solliciteer dan - voor 10 juni a.s. -  via de button en upload je cv en (korte) motivatie met een filmpje waarom juist jij onze nieuwe persvoorlichter moet worden. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Nanette Zonnenberg (Manager Marketing Communicatie & Academy) op telefoonnummer 06-20403567. 

We maken graag kennis met je!