Opleidingsmanager

Omschrijving

113 Zelfmoordpreventie streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos overlijdt door zelfmoord. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks honderden suïcides meer kunnen worden voorkómen wanneer zelfmoord beter bespreekbaar is en de zorg moderner en menselijker wordt georganiseerd. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen 24x7 en anoniem een beroep doen op ons online hulpaanbod met crisishulplijnen, online therapie en zelfhulpmodule. Dit aanbod wordt gerealiseerd door bevlogen professionals en stagiairs die werken vanuit onze vestiging in Amsterdam, en door vrijwilligers in het hele land.


113 is niet alleen een onafhankelijke zorgaanbieder, maar ook een aanjager van suïcidepreventie in de samenleving en in de (geestelijke) gezondheidszorg. Samen met onze partners zetten we innovatieve landelijke projecten op binnen de zorg en in de media. We ontwikkelen continu door in samenwerking met de Vrije Universiteit en het Centrum voor Wiskunde en Informatica ons werk te onderzoeken op effectiviteit en bereik.


113 wil dat heel Nederland een gatekeeper wordt en daarvoor heeft 113 Academy (online)trainingen, voorlichtingen en workshops beschikbaar. De lat ligt hoog. Want we ‘weten’ dat over zelfmoord praten stap één is, maar het werkelijk doen vraagt om het aanleren van vaardigheden. Wil jij meewerken aan onze missie en de positionering en profilering van de leerproposities van 113 Academy verder ontwikkelen? 


Vereisten

We zoeken per 1 december a.s. een:

Opleidingsmanager

(32-36 uur per week)De functie

Als opleidingsmanager ben je verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen en realiseren van zowel het externe voorlichtings- en trainingsaanbod (in het land) en het interne trainingsprogramma voor de medewerkers, stagiaires en vrijwilligers van 113.

 • Je stelt een doelgericht plan op voor de marketing, verkoop en uitvoering van het hele aanbod van de 113 Academy.
 • Je bewaakt en optimaliseert de volledige uitvoering en analyseert uitkomsten om zonodig verbeteringen of uitbreiding van de leerproposities door te voeren.
 • Je draagt zorg voor de selectie, aansturing en professionalisering van de (+/- 60) sprekers en trainers.
 • Je geeft hiërarchisch leiding aan het team (6 medewerkers).


Wie ben jij?

 • Je ondersteunt onze missie voor de volle 100% en je deinst niet terug voor mensen met ernstige psychische problemen.
 • Je bent een ondernemende, coachende teamleider met een koel hoofd en een warm hart. Je bent een netwerker gericht op verbinding en samenwerking.
 • Je houdt van je vak en je bent in staat om je keuzes (wetenschappelijk) te onderbouwen.
 • Je bent flexibel, stressbestendig en resultaatgericht. Je bent strategisch maar ook ‘hands on’ ingesteld.
 • Je gaat ons gevoelige en soms complexe thema niet uit de weg (ook als je er in je persoonlijke leven ervaring mee hebt gehad). Je voelt goed aan wat je werk teweeg kan brengen bij mensen met suïcidale gedachten, hun naasten, bij (zorg)professionals en stakeholders maar ook bij 113’ers (medewerkers, vrijwilligers, stagiairs en trainers).


Wat verwachten wij?

Qua opleiding en werkervaring zijn we op zoek naar een betrokken professional met:

 • Afgeronde WO/master opleiding in de richting van onderwijs-/opleidingskunde.
 • Minstens 5 jaar aantoonbare werkervaring als opleidingsadviseur/-ontwikkelaar.
 • Leidinggevende ervaring is een pré.


Dit bieden wij:

In eerste instantie bieden we een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 1 jaar, met een marktconforme beloning conform de cao-GGZ (schaal 60 van € 3.364 - € 4.486,- op fulltime basis), afhankelijk van opleiding en ervaring.


Sollicitatie procedure

Na aanleiding van je reactie op deze vacature ontvang je een ontvangstbevestiging van je sollicitatie. We streven ernaar je sollicitatie binnen enkele dagen te beoordelen. Na de beoordeling zullen wij per mail of telefonisch contact opnemen. De eerste gespreksronde zal eind oktober plaatsvinden. Heb je meer vragen over het procedure? Neem dan contact op met Lisa de Groot (Corporate recruiter) via tel: 06 23 09 51 02.


Heb je vragen?

Voor meer inhoudelijke informatie over de vacature kun je via het secretariaat (tel. 020 – 311 38 83) een belafspraak maken met Nanette Zonnenberg (Manager Marketing, Communicatie en Academy) of met Sabine Jaken (Opleidingsmanager). 


Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Oprechte interesse des te meer.