Onderzoeksstage / Scriptiestudent (24 - 36 uur)

Functieomschrijving

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor suïcidepreventie. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfdoding. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks suïcides voorkomen kunnen worden als het onderwerp beter bespreekbaar wordt en de kennis rondom suïcidaliteit toeneemt. Naast de hulplijn, waar mensen met suïcidale gedachten 24/7 anoniem kunnen bellen of chatten, ontwikkelen we onder andere via de Landelijke Agenda Suïcidepreventie nieuwe interventies waarmee suïcides kunnen worden voorkomen. Onze missie realiseren we met bevlogen (zorg)professionals, vrijwilligers, stagiairs vanuit ons kantoor in Amsterdam Zuidoost.


Zoek je een leuke en leerzame onderzoeksstage? En wil je graag dat er echt iets gebeurt met de resultaten van je onderzoek? Wij zijn op zoek naar een onderzoek stagiair voor het project Toolkit Suïcidepreventie: een interactieve tool ter ondersteuning van GGZ professionals.

De functie

Veertig procent van alle mensen die overlijden door suïcide, is kort voor het overlijden in zorg bij de GGZ. 113 Zelfmoordpreventie heeft een toolkit ontwikkeld die GGZ-professionals ondersteunt om meer richtlijnconform te werken en suïcidaliteit bespreekbaar te maken. Tijdens deze stage ga je aan de slag met de update en doorontwikkeling van de Toolkit Suïcidepreventie. Je vertaalt de nieuwste wetenschappelijke evidentie over suïcidepreventie naar concrete aanbevelingen voor behandelaars. Daarnaast vertaal je de behoeften en wensen van gebruikers naar concrete verbeteringen in de tool. Deze stageplek is ook beschikbaar voor studenten toegepaste psychologie.

Werkzaamheden: literatuur zoeken en beoordelen, evidentie vertalen naar aanbevelingen voor hulpverleners, verbeteringen voor de toolkit ontwerpen.

Start: Deze stage start zo snel mogelijk (in overleg).

Functievereisten

Dit ben jij

· Je doet een master in bijvoorbeeld Psychologie, Sociologie, Gezondheidswetenschappen, Public Health, Epidemiologie, of een ander relevant vakgebied en voor studenten Toegepaste Psychologie.

· Je bent zorgvuldig en betrouwbaar.

· Je bent proactief en hebt goede organisatorische vaardigheden.

· Je kunt goed lezen en schrijven in het Nederlands en Engels.

· Je hebt affiniteit met suïcidepreventie en je kunt omgaan met psychische belasting door confrontatie met het leed van anderen.

· Je bent minimaal 24 uur beschikbaar voor ongeveer vier tot zes maanden.

· Je werkt ongeveer de helft van de tijd op kantoor en de helft thuis (of volledig op kantoor).


Dit bieden wij

· Een hele leuke en leerzame stage waarbij je proactief bijdraagt aan suïcidepreventie in Nederland en relevante kennis opdoet voor de rest van jouw carrière.

· Doorlopende begeleiding van onze onderzoekers.

· Stagevergoeding conform de cao GGZ en reiskostenvergoeding.

· Een betrokken werkomgeving waar oog is voor elkaar.

· Een fijne en open werkplek binnen een snel groeiende organisatie.


Jouw sollicitatie

Wil je werken in een jonge, dynamische en informele organisatie waar iedereen hetzelfde doel nastreeft? Onze missie is Samen Minder Suïcide! Ligt jouw hart misschien bij ons? Dan komen wij graag met jou in contact. Laat hieronder jouw cv en motivatiebrief achter en wij komen zo snel mogelijk met je in contact.


Heb je vragen?

Wil je meer weten, bel dan gerust naar ons algemene nummer 020-3113883 en vraag naar Lizanne Schweren (l.schweren@113.nl) van de afdeling Onderzoek.