Manager Marketing, Communicatie en Academy

Omschrijving

113 Zelfmoordpreventie streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos overlijdt door zelfmoord. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks honderden suïcides meer kunnen worden voorkómen wanneer zelfmoord beter bespreekbaar is en de zorg moderner en menselijker wordt georganiseerd. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen 24x7 en anoniem een beroep doen op ons online hulpaanbod met crisishulplijnen, online therapie en zelfhulpmodule. Dit aanbod wordt gerealiseerd door bevlogen professionals en stagiairs die werken vanuit onze vestiging in Amsterdam en door vrijwilligers in het hele land.

 

113 is niet alleen een onafhankelijke zorgaanbieder, maar ook een aanjager van suïcidepreventie in de samenleving en in de (geestelijke) gezondheidszorg. 113 Academy ontwikkelt en verspreidt leerproposities voor (zorg)professionals en Gatekeepers. Samen met onze partners zetten we innovatieve landelijke projecten op binnen de zorg, in gemeenschappen en in de media. We ontwikkelen continu door in samenwerking met de Vrije Universiteit en het Centrum voor Wiskunde en Informatica ons werk te onderzoeken op effectiviteit en bereik. Wil jij meewerken aan het bereiken van onze missie en de positionering en profilering van 113 verder ontwikkelen? We zoeken per 1 oktober a.s. een:

 

Manager Marketing, Communicatie & Academy (MT-lid) 

(32-36 uur per week)

 

De functie

De afdeling Marketing, Communicatie en Academy werkt hard aan het vergroten van de naams- en merkbekendheid van 113, die eind 2021 70% zal moeten zijn. We zijn goed op weg, maar zijn er nog niet. Dit vraagt om continue inzet van effectieve marketingcommunicatie strategieën en producten, zowel offline als online, om veilige en adequate berichtgeving in de media en om slimme (online) campagnes en events. 

 

Daarnaast speelt ook een-op-een communicatie en leren een belangrijke rol. De 113 Academy wil dat heel Nederland een Gatekeeper wordt en daarvoor hebben we (e-)trainingen, voorlichtingen en workshops beschikbaar. De lat ligt hoog. Want ‘weten’ dat je over zelfmoord kunt praten is stap één maar het werkelijk doen vraagt om het aanleren van vaardigheden en ‘oefenen’.

 

Als Manager vertaal je de organisatiestrategie naar een succesvolle en aansprekende marketingcommunicatie aanpak en voert die samen met je collega’s uit. Je stelt het jaarplan van de afdeling op (inclusief financiële begroting) en je geeft leiding aan de teams Communicatie en Academy. In de teams zitten enthousiaste professionals: communicatieadviseurs, content- en, webmanagers en de opleidingsmanager, die vervolgens leiding geeft aan de adviseurs en medewerkers van de 113 Academy. 

Vereisten

We vragen je het volgende:

  • Op basis van de kwalitatieve ontwikkelingen binnen jouw aandachts- en vakgebied en de expertise uit je teams ontwikkel je de positionering, profilering en (online) marketingcommunicatie strategie van 113 verder door.
  • Je zet je schouders onder de missie en doelstellingen van 113. Je initieert en ontwikkelt samen met je teams innovatieve (online-) proposities en effectieve campagnes gebaseerd op o.a. storytelling.
  • Je ontwikkelt het gewenste imago en de identiteit/cultuur van 113 verder door. Je trekt hierin samen op met de Raad van Bestuur. Je kunt ook namens de RvB optreden als woordvoerder zowel intern als extern, bijvoorbeeld richting de media, politiek, stakeholders en financiers.
  • Je bent als MT-lid een sparring partner voor de Raad van Bestuur en voor je collega managers Hulpverlening, Landelijke Agenda en Supranet, Onderzoek en HR op het gebied van de (interne) cultuur en de marketingcommunicatiestrategie. 

 

Wat verwachten wij van je?

Onze missie wil je voor de volle 100% ondersteunen en je deinst niet terug voor mensen met ernstige psychische problemen. Je bent een ondernemende, coachende leidinggevende met een koel hoofd en een warm hart. Je hebt een uitstekende antenne voor politieke en maatschappelijke ontwikkelingen, bent een netwerker gericht op verbinding en samenwerking. Je houdt van je vak en je bent in staat om je keuzes (wetenschappelijk) te onderbouwen. Je gaat ons gevoelige en soms complexe thema niet uit de weg (ook als je er in je persoonlijke leven ervaring mee hebt gehad). Je voelt goed aan wat je werk teweeg kan brengen bij mensen met suïcidale gedachten, hun naasten, bij (zorg)professionals en stakeholders maar ook bij 113-ers (medewerkers, vrijwilligers, stagiairs en trainers).

 

Qua opleiding en werkervaring zijn we op zoek naar een betrokken professional met:

  • Afgeronde WO/master opleiding in de richting van verandermanagement, (online) communicatie, marketing of journalistiek.
  • Minstens 10 jaar aantoonbare werkervaring als manager/communicatieadviseur.

 

Aanvullende informatie 

In eerste instantie bieden we een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 1 jaar, met een marktconforme beloning conform de cao-GGZ (schaal 70 van € 3.965 t/m € 6.188, niveau 1 juli 2018), afhankelijk van opleiding en ervaring. 

 

Je sollicitatiebrief (of welke andere vorm je daarvoor in gedachten hebt) met CV kun je vóór 15 augustus sturen door te reageren op deze vacature.

 

Voor meer informatie kun je via het secretariaat (tel. 020 – 311 38 83) een belafspraak maken met Leo Wijnbelt (plv. voorzitter Raad van Bestuur) of met Anke Wammes (Manager Communicatie en Academy).

 

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Oprechte interesse des te meer.