Manager Communicatie en Marketing (MT-lid)

Functieomschrijving

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor suïcidepreventie. Met als missie een land waarin niemand eenzaam en radeloos overlijdt door zelfmoord. Jaarlijks kunnen suïcides voorkomen worden wanneer zelfmoord beter bespreekbaar is en we samenwerken om suïcides te voorkomen.


113 Zelfmoordpreventie is niet alleen een onafhankelijke uitvoerder van anonieme 7x24 uurs telefonische- en online hulp en therapie, maar ook een aanjager en verbindend kennisplatform van suïcidepreventie in de samenleving. We werken samen met tal van sectoren binnen en buiten de zorg, nationaal en internationaal. We richten ons ook op het brede publiek: alleen samen kunnen we suïcides en suïcide pogingen voorkomen. We zijn initiatiefnemer en coördinator van de Landelijke Agenda Suïcidepreventie van het ministerie van VWS. Door wetenschappelijk onderzoek op effectiviteit en bereik van suïcidepreventie ontwikkelen we samen met onze partners innovatieve landelijke projecten binnen en buiten de zorg en in de hele maatschappij.

We zijn een bevlogen, slagvaardige organisatie met korte lijnen, die gebruik maakt van moderne vormen van hulpverlening en samenwerking. Wil jij meewerken aan het bereiken van onze missie en de verder brengen van suïcide preventie en positionering en profilering van 113 verder ontwikkelen? Dan is deze functie misschien iets voor jou!


We zoeken per 1 april a.s. een inspirerende


Manager Marketing en Communicatie (MT-lid)

(32-36 uur per week)De functie

Als Manager Marketing en Communicatie vertaal je onze strategie (1+1=3) naar een succesvolle en aansprekende marketing- en communicatie aanpak. Je weet als geen ander abstracte informatie om te vormen tot toegankelijk materie en kan dit op een heldere manier overbrengen. Dit vraagt om continue analyse en ontwikkeling van effectieve marketingcommunicatie strategieën en producten, zowel offline als online, veilige en adequate berichtgeving in de media en om slimme (online) publiekscampagnes en events.


Met jouw ervaring, energie en kennis motiveer en inspireer je onze organisatie om te groeien als professionele organisatie en in te spelen op kansen die zich voordoen in de maatschappij, je bent niet bang om beslissingen te nemen, het moeilijke gesprek aan te gaan en stimuleert verbinding met elkaar, andere afdelingen, andere stakeholders én de maatschappij.


Samen met je team ontwikkel je initiatieven op het gebied van communicatie marketing en fondsenwerving. Je zorgt hierin voor concrete resultaten.

Ook door je ervaring met woordvoerderschap en crisiscommunicatie beweeg je optimaal in de dynamische wereld van de (geestelijke) gezondheidszorg en journalistiek.


Tot je taken en verantwoordelijkheden horen onder andere:

 • Eindverantwoordelijk als manager voor de positionering van 113
 • Opstellen van een strategisch marketingcommunicatieplan en uitvoering daarvan.
 • Je bent als MT-lid een sparring partner voor de Raad van Bestuur en voor je collega managers Hulpverlening, Programma’s, Academy, Onderzoek en HR op het gebied van de (interne) en de marketingcommunicatiestrategie.
 • Je zet je schouders onder de missie en doelstellingen van 113. Je initieert en ontwikkelt samen met je team innovatieve (online-) proposities en effectieve campagnes gebaseerd op o.a. storytelling.
 • Je ontwikkelt het gewenste imago en de identiteit/cultuur van 113 verder door. Je trekt hierin samen op met de Raad van Bestuur. Je kunt ook namens de RvB optreden als woordvoerder zowel intern als extern, richting de media, politiek, stakeholders en financiers.
 • Je geeft leiding aan een team van marketing en communicatie professionals.
 • Je zorgt mede voor een stevige groei van onze beschikbare financiële middelen. Je stimuleert je team hierbij door te zorgen voor verdere uitbouw van substantiële wervingsmethoden, onder andere particuliere donateurs, major donors en vermogensfondsen.
 • Je bent een netwerker pursang en kan pro-actief contacten onderhouden met partners en organisaties.
 • Je levert een bijdrage aan de totstandkoming, de ontwikkeling en de uitvoering van het jaarplan en de begroting.


Functie eisen

 • Opleiding op academisch niveau in de richting van (online) communicatie, marketing of journalistiek.
 • Grondige, actuele kennis van en minimaal 10 jaar ervaring met corporate communicatie, fondsenwerving en marketing.
 • Ruime aantoonbare ervaring in een vergelijkbare leidinggevende functie;
 • Je bent inhoudelijk en analytisch sterk genoeg om de strategie voor fondsenwerving en communicatie op een hoog niveau vorm te geven.
 • Authentiek leiderschap met passie voor mens en omgeving.
 • Verbindend vermogen, in staat om zowel intern als extern draagvlak te creëren.
 • Goede ontwikkeling van de volgende competenties: strategisch en innovatief, ondernemend, verbindend, resultaatgericht.
 • Ervaring met de media en stevig netwerk in deze wereld.
 • Internationale ervaring is een pré.


Wat verwachten wij?

Onze missie wil je voor de volle 100% ondersteunen en je deinst niet terug voor mensen met ernstige psychische problemen. Je bent een ervaren ondernemende, coachende leidinggevende met een koel hoofd en een warm hart. Je hebt een uitstekende antenne voor politieke en maatschappelijke ontwikkelingen, bent een netwerker gericht op verbinding en samenwerking. Je houdt van je vak en je bent in staat om je keuzes (wetenschappelijk) te onderbouwen. Je gaat ons gevoelige en soms complexe thema niet uit de weg (ook als je er in je persoonlijke leven ervaring mee hebt gehad). Je voelt goed aan wat je werk teweeg kan brengen bij mensen met suïcidale gedachten, hun naasten, bij (zorg)professionals en stakeholders maar ook bij 113-ers (medewerkers, vrijwilligers, stagiairs en trainers). Je herkent jezelf in onze kernwaarden: verbindend, veerkrachtig, vooruitstrevend en volhardend.

Functievereisten

De afdeling

De afdeling Marketing en Communicatie (5 professionals) werkt hard aan het bevorderen van suïcidepreventie breed in de samenleving en taboedoorbreking van zelfmoord. Ook het blijven vergroten van de naams- en merkbekendheid van 113 als toonaangevend kennisplatform behoort tot je verantwoordelijkheid. De naamsbekendheid is inmiddels 76% en kan vooral onder bepaalde doelgroepen nog groeien Dit vraagt om continue inzet van effectieve marketingcommunicatie strategieën.

Marketing en Communicatie is een bevlogen en energieke afdeling. We zijn druk, altijd volop in ontwikkeling en bieden veel ruimte voor eigen initiatief.


Wat bieden wij?

 • De kans om de marketing en communicatie een prachtige organisatie en de missie van een sterk groeiend merk verder vorm te geven.
 • Een fijne en open werkplek binnen een snel veranderende en groeiende organisatie waarbij je veel vrijheid krijgt om mee te denken.
 • Een veelzijdige functie met veel verantwoordelijkheid.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden op basis van 32-36 uur per week.
 • Een eindejaarsuitkering (8,33%) en aansluiting bij het pensioenfonds PFZW.
 • Een marktconform salaris volgens de cao GGZ.
 • En een werkplek in Amsterdam die goed bereikbaar is met het OV, zodra we thuis en werk weer kunnen afwisselen.


Solliciteren

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Reageer dan op de functie via het online sollicitatieformulier. Je motivatiebrief (of welke andere vorm je daarvoor in gedachten hebt) kun je met je CV vóór vrijdag 12 maart 2021 uploaden via onderstaande button.

De gesprekken met de selectiecommissie van 113 zullen plaatsvinden op maandag 15 en dinsdag 16 maart (1ste ronde) en in de week van 22 - 26 maart (2de ronde).


Voor meer informatie kun je via het secretariaat (tel. 020 – 311 38 83) een belafspraak maken met Monique Kavelaars (Raad van Bestuur) of met Nanette Zonnenberg (Manager Communicatie en Academy).


Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Oprechte interesse des te meer.