Kwartiermaker Zorg voor jeugd (16-24 uur)

Functieomschrijving


113 Zelfmoordpreventie streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos overlijdt door zelfmoord. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks veel suïcides kunnen worden voorkómen wanneer zelfmoordgedachten beter bespreekbaar zijn en mensen met suïcidaal gedrag, op tijd begrip en goede hulp krijgen aangeboden.


Onlangs tekende staatssecretaris Paul Blokhuis samen met tal van maatschappelijke organisaties de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025, waarin partijen de komende vijf jaar samen zullen optrekken om zelfmoord in ons land zoveel mogelijk te voorkomen. 113 Zelfmoordpreventie is de coördinerende organisatie van de uitvoering van de Landelijke Agenda.

Het programma Landelijke Agenda Suïcidepreventie bestaat uit 7 pijlers met een twintigtal projecten in o.a. het onderwijs, de zorg, en het sociaaleconomisch domein. Een aantal van deze projecten richt zich specifiek op het voorkomen van suïcidaal gedrag bij jongeren. Bij deze activiteiten werkt 113 Zelfmoordpreventie intensief samen met een grote groep organisaties binnen het onderwijs, de jeugdzorg, jeugdzorg plus, jeugd GGZ, de IGJ, VNG en enkele ministeries. Om deze samenwerking vanuit 113 Zelfmoordpreventie te faciliteren en aan te sturen zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega.


De functie

De functie is er op gericht om de initiatieven op het gebied van suïcidepreventie de komende jaren zo goed mogelijk in kaart te brengen, met elkaar te verbinden, te versterken en te borgen in bestaande en nieuwe ontwikkelingen in het jeugdveld.

Vanuit het team van kwartiermakers, ben je als kwartiermaker Jeugd verantwoordelijk voor het initiëren en onderhouden van verbindingen tussen relevante (landelijke) organisaties die met elkaar suïcides onder jongeren willen voorkomen. Je hebt het overzicht over lopende activiteiten, brengt mensen en initiatieven samen en creëert voorwaarden voor afstemming en voortgang. Daarbij faciliteer je waar nodig de projecten binnen de Landelijke Agenda Suïcidepreventie, ofwel als projectleider ofwel als adviseur.

Intern ben je de linking pin tussen de bestuurder, programmamanager en collega kwartiermakers en het jeugdveld. Je zoekt raakvlakken en mogelijkheden om de kennis en producten van 113 Zelfmoordpreventie te vertalen naar de doelgroep jongeren en de professionals om hen heen.

Functievereisten

Taken en verantwoordelijkheden

 • Landelijk overzicht hebben over de relevante suïcidepreventie initiatieven gericht op jongeren.
 • Het vertegenwoordigen van 113 Zelfmoordpreventie, ook in de media, op het onderwerp Jeugd.
 • Aanjagen: waar nodig initiatieven starten, betrokkenen met elkaar verbinden en verder helpen.
 • De concrete projecten uit de Landelijke Agenda Suïcidepreventie gericht op jongeren ondersteunen en verbinden met externe initiatieven en andersom.
 • Het organiseren van bijeenkomsten met partners.
 • Het rapporteren en informeren over de stand van zaken, ook aan relevante ministeries en branche organisaties.
 • Het ontwikkelen van nieuw beleid en ideeën voor suïcidepreventie bij jongeren, in het algemeen en specifiek voor de Landelijke Agenda Suïcidepreventie.


Profiel

 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ruime ervaring als beleidsmedewerker, manager, projectleider of een vergelijkbare functie binnen het jeugdveld.
 • Je bent zeer goed op de hoogte van de actuele beleidsdossiers in de jeugdzorg, en kent de taal en dynamiek binnen de jeugdzorg (plus) en jeugd GGZ.
 • Je bent geraakt door suïcidaliteit onder jongeren en wilt het helpen voorkomen.
 • Je bent een netwerker en verbinder en weet deze eigenschappen in te zetten in het complexe werkveld van de jeugdhulp.
 • Je bent een gewaardeerde gesprekspartner voor velen: bestuurders, managers, beleidsmedewerkers bij ministeries en branche organisaties, professionals en projectleiders.
 • Je bent pro-actief, doortastend en denkt in oplossingen.


Wij bieden

 • Een parttime functie die kan worden gecombineerd met ander werk.
 • Een (thuis)werkplek binnen een snelgroeiende organisatie waarin je veel vrijheid krijgt om je werk in te richten.
 • Een verantwoordelijke en centrale rol binnen een groot netwerk van organisaties.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 16-24 uur per week met zicht op verlenging.
 • Arbeidsvoorwaarden en salaris conform cao GGZ (schaal 65, €4138,- tot €5553,- o.b.v. 36 uur).
 • Een eindejaarsuitkering (8,33%) en aansluiting bij het pensioenfonds PFZW.
 • Een betrokken werkomgeving waar oog is voor elkaar.


Jouw sollicitatie

Wil je werken in een jonge, dynamische en informele organisatie waar iedereen hetzelfde doel nastreeft? Onze missie is zero suïcide! Ligt jouw hart misschien bij ons? Dan komen wij graag met jou in contact. Laat hieronder je cv en motivatiebrief achter. Je ontvangt een automatische ontvangstbevestiging van jouw sollicitatie. Sluitingsdatum van de vacature is 30 augustus a.s.. De gesprekken vinden via beeldbellen plaats.


Heb je vragen?

Voor vragen omtrent de werving- en selectieprocedure kun je contact opnemen met de afdeling Recruitment. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marjolein Verbeek, Kwartiermaker GGZ via het algemene telefoonnummer 020- 3113 883.