Junior hulpverlener talentenpool

Omschrijving

Een baan bij 113 Zelfmoordpreventie is geen doorsnee baan. En daar ben jij ook niet naar op zoek. 113 streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos overlijdt door zelfmoord. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks honderden suïcides meer kunnen worden voorkómen wanneer zelfmoord beter bespreekbaar is en de zorg moderner en menselijker wordt georganiseerd. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen 24x7 en anoniem een beroep doen op ons online hulpaanbod met crisishulplijnen, online therapie en zelfhulpmodule.

Jouw persoonlijke ambitie is om het leven van hulpvragers veiliger en minder uitzichtloos te maken. Jij zorgt ervoor dat mensen met zelfmoordgedachten op ons kunnen blijven rekenen. Door bereikbaar te zijn en online, adequate hulp te bieden.

Talentenpool

In 113 talentenpool nemen wij kandidaten op waarvan wij denken dat zij op termijn wellicht passen bij de functie van junior hulpverlener. Dit betekent dat de vacature niet concreet openstaat, maar verwachten op lange termijn contact met je op te nemen of je nog beschikbaar bent en of je in aanmerking komt. Mocht je interesse hebben in onze talentenpool en akkoord zijn dat jouw gegevens worden opgenomen in onze database voor maximaal 1 jaar, reageer direct via onderstaande button. Hieronder informatie over de functie van junior hulpverlener.

De functie

Als junior hulpverlener suïcidepreventie bij 113 ga je voornamelijk in avond- en weekenddiensten werken vanuit ons kantoor in Amsterdam. Samen met jouw directe collega’s verricht je de volgende werkzaamheden:

• Geven van informatie en advies via telefoon, chat en e-mail aan cliënten, waarbij je psychologische technieken toepast om zelfmoordgedachten te hanteren en te verminderen en ondersteunt in het opstellen van een veiligheidsplan. Hierbij leg je de gespreksinformatie vast volgens de interne procedures;

• Het adviseren over en motiveren van cliënten voor het volgen van chattherapie of het zoeken van aanvullende hulpverlening of nemen van vervolgstappen;

• Het verlenen van consultatie aan naasten, nabestaanden en professionals.

Vereisten

Wie ben jij?
• Je hebt een warm hart en een koel hoofd.

• Je hebt een bachelorsdiploma (hbo/wo) in een voor de functie relevante studierichting. Ook kandidaten in de eindfase van hun opleiding kunnen reageren, als zij bij 113 hun praktijk-/klinische stage hebben afgerond met tenminste een ruime voldoende qua beoordeling.

• Je beschikt over tact, probleemoplossend vermogen en een ondernemende instelling.

• Je bent gedreven om je volledige in te zetten voor onze missie.

• Je hebt het afgelopen jaar bij ons stage gelopen of vrijwilligerswerk gedaan of je hebt werkervaring in de hulpverlening

• Je bent beschikbaar tijdens de feestdagen

Dit bieden wij:
• Een arbeidsovereenkomst voor ongeveer 4 maanden voor 16 tot 32 uur per week.

• Een salaris conform de cao GGZ schaal 45: van €1.898 tot € 3.229 bruto per maand (gebaseerd op een fulltime aanstelling = 36 uur) en daarbij onregelmatigheidstoeslag voor de avond- en weekenddiensten.

• Een betrokken werkomgeving waar oog is voor elkaar.

Jouw sollicitatie

Wil je werken in een jonge, dynamische en informele organisatie waar iedereen hetzelfde doel nastreeft? Ligt jouw hart misschien bij ons? En wil je opgenomen worden in onze talentenpool? Dan komen wij graag met jou in contact.
Heb je vragen?

Wil je meer weten over de functie neem dan contact op met onze recruiter, Romy ter Haak. Of via ons algemene nummer: 020 3113883