GZ-Psycholoog/Orthopedagoog-generalist (BIG) 24-32 uur

Functieomschrijving

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor suïcidepreventie. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfdoding. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks suïcides voorkomen kunnen worden als het onderwerp beter bespreekbaar wordt en de kennis rondom suïcidaliteit toeneemt. Naast de hulplijn, waar mensen met suïcidale gedachten 24/7 anoniem kunnen bellen of chatten, ontwikkelen we onder andere via de Landelijke Agenda Suïcidepreventie nieuwe interventies waarmee suïcides kunnen worden voorkomen. Onze missie realiseren we met bevlogen (zorg)professionals, vrijwilligers, stagiairs vanuit ons kantoor in Amsterdam Zuidoost.


In de veertien jaar dat onze organisatie bestaat, hebben we taboes rondom zelfdoding helpen verminderen en zowel de zorgsector als overheidsinstanties, gemeentes, scholen, familie, naasten en uiteraard de hulpvragers hierover geïnformeerd en ondersteund. We zijn trots op wat we hebben bereikt in ons relatief korte bestaan, maar we zijn er nog niet. Jouw hulp als zorgprofessional is keihard nodig. Daarom zoeken we ter aanvulling van het team een Senior psycholoog.

Dit wordt jouw functie

Als GZ-psycholoog/ Orthopedagoog generalist bij 113 ga je werken op de afdeling Hulpverlening vanuit ons kantoor in Amsterdam Zuidoost. Samen met jouw collega GZ-psychologen Manon, Mirjam en Wilco, onder leiding van klinisch psycholoog en manager, Maryke, draag je zorg voor de kwaliteit van de hulpverlening binnen onze organisatie. Sterker nog, jullie tillen onze hulpverlening naar een hoger plan en nemen andere hulpverleners daarin mee.

Naast leuke en betrokken collega’s bieden wij je uitdagende werkzaamheden: je bent niet alleen verantwoordelijk voor het trainen en begeleiden van onze hulpverleners, stagiaires en vrijwilligers, maar gaat bijvoorbeeld ook projecten leiden rondom specifieke doelgroepen, draagt bij aan het (door-)ontwikkelen van onze behandelprotocollen voor online therapie en treedt op als achterwacht voor onze hulplijnmedewerkers. Ook werk je mee aan het vergroten en verspreiden van onze deskundigheid op het gebied van suïcidaliteit en suïcidepreventie. Zo bouw je mee aan 113 als expertisecentrum, waarbij je nauw samenwerkt met onze andere afdelingen.

Jouw ontwikkeling staat voorop

Als organisatie vinden wij het belangrijk dat jij je wilt en kunt blijven ontwikkelen. Daar bieden we je veel mogelijkheden voor. Door samenwerking in projecten met de andere afdelingen van 113 (Onderzoek, Landelijke Agenda, MarCom, Academy) en met externe partijen of het trainen en opleiden van zorgprofessionals in suïcidepreventie.

Functievereisten

Wie ben jij?

Bij 113 zoeken wij professionals die een moeilijk gesprek niet uit de weg gaan en zich inhoudelijk bezig willen houden met het verbeteren van de hulp aan mensen die het hard nodig hebben, op het moment dat ze het het hardst nodig hebben. Zonder afgeremd te worden door onnodige administratieve bijkomstigheden zet je je proactief in om suïcidepreventie in Nederland nog beter op de kaart te zetten en je cliënten te begeleiden naar kwalitatief goede hulp. Verder;

 • Je hebt een warm hart en een koel hoofd;
 • Je beschikt over een BIG-registratie;
 • Je bent bij voorkeur geregistreerd als cognitief gedragstherapeut (VGCT);
 • Je hebt ongeveer drie jaar werkervaring als GZ-psycholoog/ Orthopedagoog Generalist;
 • Je hebt affiniteit met het voeren van gesprekken in crisissituaties en bent stressbestendig;
 • Je bent een organisatietalent en hebt uitstekende gesprekstechnieken in huis;
 • Je bent goed in het stellen van doelen en prioriteiten;
 • Je neemt graag het voortouw en hebt de kwaliteiten om je collega’s te inspireren en zo nodig aan te spreken;
 • Je bent gedreven om jouw expertise over te brengen, zowel binnen als buiten de organisatie;
 • Ervaring met motiverende gespreksvoering en persoonlijkheidsproblematiek zijn een pré.

Dit bieden wij:

 • Een betrokken werkomgeving waar een hecht team werkt. Men heeft oog voor elkaar en een warm hart & koel hoofd om onze hulpvragers zo goed mogelijk te helpen.
 • Een arbeidsovereenkomst van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een marktconform salaris conform de cao GGZ in schaal 65: € 3.760,- tot € 5.734,- o.b.v 36 uur (de aankomende GGZ CAO loonsverhogingen zijn van toepassing);
 • Een eindejaarsuitkering (8,33%) en vakantiegeld (8%);
 • Een solide pensioenregeling bij PFZW;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget (€600 o.b.v. fulltime) én balansregeling (€500 o.b.v. fulltime;
 • 100% vergoeding van reiskosten;
 • Vijf en halve week vakantie op jaarbasis;
 • Een fijne, open werkplek in een snel veranderende, groeiende organisatie waarbij je alle vrijheid krijgt om mee te denken.

Nog vragen?

Wil je meer weten over de functie? Neem dan gerust contact op Michelle Vos, Corporate Recruiter en stuur een mail naar recruitment@113.nl. We maken graag kennis met je!