GZ-psycholoog/ Orthopedagoog generalist (BIG) 24-32 uur

Functieomschrijving

Klaar voor een baan met veel vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden?


Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks suïcides voorkomen kunnen worden als zelfmoord beter bespreekbaar wordt en de kennis rondom suïcidaliteit toeneemt en wordt toegepast.


In de tien jaar dat onze organisatie bestaat, hebben we het met ons team voor elkaar gebokst om taboes rondom zelfmoord te verminderen en zowel de zorgsector als overheidsinstanties, gemeentes, scholen, familie, naasten en uiteraard de hulpvragers te informeren en ondersteunen. We zijn een bevlogen, slagvaardige organisatie met korte lijnen, die gebruik maakt van moderne vormen van hulpverlening en samenwerking. Zo hebben we een online training suïcidepreventie ontwikkeld en in 2016 het Suïcidepreventie Actienetwerk (Supranet) in het leven geroepen: een alsmaar groeiende, intensieve samenwerking tussen Nederlandse regio’s die als sociaal-maatschappelijke communities de handen ineen slaan.
Daar zijn we ongelofelijk trots op. Echter we zijn er nog niet. Jouw hulp als zorgprofessional is keihard nodig. Daarom zoeken we ter vervanging:


 • GZ-psycholoog/ Orthopedagoog generalist (BIG) (24-32 uur p/w)

Functievereisten

Ben jij op zoek naar een baan waar je als bevlogen professional trots op kan zijn?

Lees dan snel verder, want dan ben je bij ons aan het goede adres.

Bij 113 zoeken wij professionals die een moeilijk gesprek niet uit de weg gaan en zich inhoudelijk bezig willen houden met het verbeteren van de hulp aan mensen die het hard nodig hebben, op het moment dat ze het het hardst nodig hebben. Zonder afgeremd te worden door onnodige administratieve bijkomstigheden zet je je proactief in om suïcidepreventie in Nederland nog beter op de kaart te zetten en je cliënten te begeleiden naar kwalitatief goede hulp.


Jouw ontwikkeling staat voorop

Als organisatie vinden wij het belangrijk dat jij je wilt en kunt blijven ontwikkelen. Daar bieden we je alle mogelijkheden voor. Door samenwerking in projecten met de andere afdelingen van 113 (onderzoek, programmamakers, marcom) en met externe partijen of het trainen en opleiden van zorgprofessionals in suïcidepreventieprotocollen.


Dit wordt jouw functie

Als GZ-psycholoog/ Orthopedagoog generalist in het team hulpverlening bij 113 ga je werken vanuit ons kantoor in Amsterdam Zuidoost. Samen met jouw collega GZ-psychologen Manon, Anjo en Wilco, onder leiding van klinisch psycholoog en manager, Maryke, draag je zorg voor de kwaliteit van de hulpverlening binnen onze organisatie. Sterker nog, jullie tillen onze hulpverlening naar een hoger plan en nemen andere hulpverleners daarin mee.

Naast leuke en betrokken collega’s bieden wij je uitdagende werkzaamheden: je gaat bijvoorbeeld projecten leiden rondom specifieke doelgroepen, denkt mee over het (door-) ontwikkelen van onze behandelprotocollen voor online therapie en geeft online therapie aan onze hulpvragers en treedt op als achterwacht voor onze hulplijnmedewerkers. Ook houd je je bezig met het inhoudelijk begeleiden en opleiden van onze hulpverleners, vrijwilligers en stagiairs. Zo bouw je mee aan 113 als expertisecentrum, waarbij je nauw samenwerkt met onze andere afdelingen.


Wie ben jij?

 • Je hebt een warm hart en een koel hoofd;
 • Je beschikt over een BIG-registratie;
 • Je bent bij voorkeur geregistreerd als cognitief gedragstherapeut (VGCT);
 • Je hebt ongeveer drie jaar werkervaring als GZ-psycholoog/ Orthopedagoog Generalist;
 • Je hebt affiniteit met het voeren van gesprekken in crisissituaties en bent stressbestendig;
 • Je bent een organisatietalent en hebt uitstekende gesprekstechnieken in huis;
 • Je bent goed in het stellen van doelen en prioriteiten;
 • Je neemt graag het voortouw en hebt de kwaliteiten om je collega’s te inspireren en zo nodig aan te spreken;
 • Je bent gedreven om jouw expertise over te brengen, zowel binnen als buiten de organisatie;
 • Ervaring met motiverende gespreksvoering en persoonlijkheidsproblematiek zijn een pré.


Nog vragen?

Wil je meer weten over de functie? Neem dan gerust contact op Joyce de Jong, Corporate recruiter (woensdag niet werkzaam) en stuur een mail naar recruitment@113.nl. We maken graag kennis met je!