Teamleider Hulpverlening (32-36 uur) (m/v/x)

Functieomschrijving

Wat krijg je?
 • Arbeidsovereenkomst voor een jaar van 32-36 uur, met intentie tot verlenging
 • Salaris conform cao GGZ schaal 60: €4.027,- tot €5.230,- o.b.v. 36 uur afhankelijk van relevante werkervaring en opleiding
 • Werktijden: dagdiensten en achterwachtdienst (voor dit laatste ontvang je een toeslag)
 • Eindejaarsuitkering (8,33%) en vakantiegeld (8%)
 • 100% vergoeding reiskosten
 • Persoonlijk ontwikkelbudget (€600 o.b.v. fulltime) én balansregeling (€500 o.b.v. fulltime)
 • 201 vakantie uren per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Solide pensioenregeling bij PFZW

Onze wensen
 • Een Warm Hart en Koel hoofd
 • Hbo+ opleiding richting psychologie, pedagogiek, verpleegkunde, social work e.d.
 • Kennis van en ervaring met hulpverleningsprocessen, bedrijfskundig en hrm-instrumentarium.
 • Affiniteit met datagedreven werken en bereidheid hierin verder te ontwikkelen.
 • Minimaal twee jaar ervaring met leiding geven.
 • Kennis van en ervaring met het begeleiden van (interne) veranderingsprocessen, projectmanagement en het tot stand brengen en onderhouden van samenwerking met externe partijen.
 • Actuele kennis van de sociale kaart, de doelgroep en de organisatie van de GGZ-sector (op hoofdlijnen).
 • Tact, geduld, inlevingsvermogen en overtuigingskracht bij het aansturen van medewerkers, het optreden als projectleider, bij het doen van voorstellen en begeleiden van veranderingen.
 • Ook wij streven naar diversiteit in onze teams, wij nodigen álle geïnteresseerden uit te solliciteren.

Functievereisten

Hoe ziet je agenda er uit?


Wie zijn wij?

113 Zelfmoordpreventie streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfdoding. Uit onderzoek weten we dat mensen vaak niet dood willen, maar geen andere uitweg meer zien. 113 is in 2009 opgericht om wel een andere uitweg te bieden door het onderwerp bespreekbaar te maken. 113 heeft een hulplijn; mensen met suïcidale gedachten kunnen dag en nacht anoniem bellen of chatten. Als nationale organisatie voor suïcidepreventie onderzoekt, ontwikkelt en implementeert 113, samen met vele andere organisaties, interventies en campagnes om het aantal zelfdodingen in Nederland omlaag te krijgen.

In de veertien jaar dat onze organisatie bestaat, hebben we taboes rondom zelfdoding helpen verminderen en zowel de zorgsector als overheidsinstanties, gemeentes, scholen, families, naasten en uiteraard de hulpvragers hierover geïnformeerd en ondersteund. We zijn trots op wat we hebben bereikt in ons relatief korte bestaan, maar we zijn er nog niet. Jouw hulp als zorgprofessional is keihard nodig. Daarom zoeken we ter aanvulling een Teamleider Hulpverlening.


Werken op kantoor bij 113 betekent...

 • Fijne Amsterdamse werkplek waar veel wordt gelachen
 • Samen potje tafeltennissen, sjoelbakken of lunchen in het 113 café
 • Samenwerken in team van betrokken collega’s die elkaar écht zien
 • Aandacht voor persoonlijke veiligheid en gezondheid
 • Open cultuur gericht op vrijheid en zelfredzaamheid
 • Elke dag vers fruit


De functie en afdeling

Als Teamleider werk je op de afdeling Hulpverlening (HV) samen met drie collega Teamleiders; je werkt op locatie in ons kleurrijke pand in Amsterdam Zuid-Oost en ontvangt direct leiding van de Manager HV (klinisch psycholoog). Je primaire taak is zorgen dat alle mensen die in eenzaamheid denken aan zelfdoding, 24/7 terecht kunnen bij een hulpverlener voor een goed gesprek van mens tot mens of voor de online therapie of coaching. De Teamleider is verantwoordelijk voor het bewaken van de continuïteit, kwaliteit en bereikbaarheid van de hulpverlening en het welzijn van de hulpverleners en doet dat in nauwe samenwerking met ons team van vier GZ-psychologen. In de dagelijkse operatie geef je samen met de drie andere Teamleiders leiding aan een team van ongeveer 160-190 collega’s die de hulpvragers zo goed mogelijk hulp of therapie bieden.


Als Teamleider heb je een eigen team waarvoor je verantwoordelijk bent; denk aan professionele ontwikkeling en in- door- en uitstroom taken. Hierin houd je altijd oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers en de kwaliteit van het werk. Je durft je medewerkers aan te spreken en biedt ze ondersteuning bij specifieke casuïstiek.


Daarnaast ontwikkel en realiseer je afdelingsspecifiek beleid en optimaliseer je (zorg)prosessen. Vanzelfsprekend houd je je hiervoor vakinhoudelijk op de hoogte. Je bent in staat om instrumenteel-technische (zorg)verbeteringsprojecten uit te voeren in een projectplan, treedt op als projectleider en bewaakt de voortgang en resultaten. Je denkt mee over de vertaling en implementatie van de HV strategie en visie en vertaalt dit naar het jaarplan. En je draagt zorg voor een data-gedreven aansturing van zowel de hulplijnen als het planbureau, in directe samenwerking met collega’s van ICT en Onderzoek.


Kortom, een veelzijdige functie die er echt toe doet!


Nieuwsgierig hoe een dag er uit kan zien?

Geen dag is hetzelfde: je werkt altijd op locatie, waar de dagdienst om 08:45 start met de dagstart. Hier openen we met elkaar de shift en nemen we actualiteiten door. Daarna heb je een overleg met HR om aan een kwaliteitsproject te werken of met een onderzoeker om de implementatie van een onderzoek te helpen stroomlijnen. Je overlegt met een van de GZ-psychologen om input te vergaren over gespreksvoeringstechnieken van een van je medewerkers en gebruikt dit in het coachingsgesprek welke je later op de ochtend met die medewerker voert. Vóór de lunch speel je een fanatiek potje tafelvoetbal met de collega’s van ICT en na de lunch, in ons gezellige 113 café, werk je aan een beleidsstuk. Tussentijds komen allerhande vragen op je af, zoals een ziekmelding of een zgn achterwacht vraagstuk in de hulplijn. Na een werkoverleg met je collega Teamleiders sluit je de dag af met een formatieoverleg met recruitment. Soms start je dag later omdat je een avonddienst meeloopt in de hulplijnen: zo houd je contact met de vrijwilligers en medewerkers en blijf je scherp op het primaire proces.


Jouw ontwikkeling staat voorop

Als organisatie vinden wij het belangrijk dat jij je wilt en kunt blijven ontwikkelen. Daar bieden we je veel mogelijkheden voor. Door samenwerking in projecten met de andere afdelingen van 113 (Onderzoek, Landelijke Agenda, MarCom, Academy) en met externe partijen of het trainen en opleiden van zorgprofessionals in suïcidepreventie.

Hoe ziet onze sollicitatieprocedure eruit?Enthousiast geworden?

Dan komen wij graag met jou in contact! Jouw cv en motivatie kun je uploaden via onderstaande button.


Heb je vragen?

Dan kan je contact opnemen met Henrike Rigterink, Teamleider, (niet werkzaam op vrijdag), via het algemene telefoonnummer 020-3113 883.

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure ? Neem dan vooral contact op met onze recruiter Michelle. 


We geloven in de kracht van een inclusieve organisatiecultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Of het nu gaat om leeftijd, geslacht, geloof, seksuele geaardheid, culturele achtergrond of opleiding: iedereen is welkom!

Michelle 
Corporate Recruiter

Michelle

recruitment@113.nl
020-240 74 16