Overslaan naar content

Bestuurslid Filantropie 113 Fonds (onbezoldigd) (m/v/x)

  • Amsterdam, Nederland
Bestuur

Functieomschrijving

Wat krijg je?

- Een (onbezoldigde) rol met 4-5 vergaderingen per jaar

- De kans om bij te dragen aan een maatschappelijk relevante organisatie met nationale bekendheid.

- Een prettige en collegiale samenwerking met de andere 4 bestuursleden.

- Een rol om nieuwe contacten te leggen, jouw netwerk uit te breiden en te leren van je medebestuurders en andere stakeholders.


Wat zoeken wij?

- Affiniteit met het onderwerp

- Iemand die gemotiveerd is om samen met de andere bestuursleden een bijdrage te leveren aan onze missie dat niemand eenzaam en radeloos sterft door suïcide.

- Kennis van filantropische trends en vermogen om relaties op te bouwen.

- Netwerk binnen de filantropische gemeenschap, inclusief donateurs, stichtingen en andere betrokken partijen.

- Ervaring of affiniteit met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

- Strategisch denkvermogen om effectieve fondsenwervingscampagnes te ontwikkelen die aansluiten bij onze missie.


Het 113 Fonds

Onze missie is duidelijk: meer weten en meer praten. Meer weten omdat zelfdoding een complexe kwestie is waarbij nooit één oorzaak aan te wijzen is. Gericht onderzoek is essentieel voor effectieve preventie. Meer praten: er rust nog altijd een taboe op praten over zelfdoding terwijl het gesprek juist zo belangrijk is. Mensen met suïcidale gedachten worstelen hier vaak eenzaam en radeloos mee. Praten kan dit doorbreken en het begin zijn van een oplossing.


Sinds 2023 wordt het 113 Fonds (verder; het Fonds) voorgezeten door Patrick Lodiers, die de opbouw van de stichting heeft ingezet. Om onze groei voort te zetten breiden we ons bestuur uit van 4 naar 5 leden. Wij zoeken daarom expertise op het gebied van filantropie om ons bestuur te versterken. Met jouw kennis en netwerk kunnen we met elkaar effectieve fondsenwerving realiseren. Het is een aanstelling voor 4 jaar, met mogelijkheid tot verlenging


Stichting 113 Fonds Zelfmoordpreventie heeft als doel de belangen van suïcidale mensen, hun naasten en nabestaanden te bevorderen door het inzamelen van geld en middelen bij instellingen, ondernemingen en particulieren. Daarnaast zet het Fonds zich in voor het stimuleren en faciliteren van wetenschappelijk onderzoek voor Stichting 113 Zelfmoordpreventie.

Vereisten

Taken bestuur

Het bestuur geeft vorm aan en advies bij onze strategische besluitvorming, met name waar het 113 Zelfmoordpreventie betreft. Het bestuur vergadert 4 à 5 keer per jaar, eventueel ’s avonds.

Gemiddeld besteed je een aantal uren per vergadering aan voorbereiding en meedenken op specifieke onderwerpen. Het Fonds kent geen vergoeding voor bestuurstaken, wel een onkostenvergoeding.


Governance

Als bestuurslid speel je een cruciale rol. Je geeft advies (gevraagd - en ongevraagd) en sturing, deelt je expertise en zorgt ervoor dat de belangen van suïcidepreventie worden bewaakt. Het bestuur is een collegiaal bestuur, waarin de verantwoordelijkheid voor beleid, toezicht en verantwoording op basis van onderlinge afstemming wordt gedragen. Ieder bestuurslid heeft gelijke beslissingsbevoegdheid, met de stem van de voorzitter als beslissende factor bij een gelijkspel. De procedures op bestuursniveau zijn duidelijk vastgelegd in onze statuten. Het Fonds kan voor de ondersteuning terecht bij 113 Zelfmoordpreventie.


Enthousiast geworden?

Dan komen wij graag met jou in contact! Upload je CV en motivatie via onderstaande link. Je kan je (creatieve) motivatie delen in Word, PDF of foto-format. Sollicitaties worden overwogen wanneer deze binnen komen en we beginnen met een gesprek zodra een geschikte kandidaat solliciteert.


Vragen over de functie en het Fonds kun je stellen aan Christel Beentjes, Fondsenwerver bij 113, via c.beentjes@113.nl of aan onze Bestuurder, Monique Kavelaars, M.Kavelaars@113.nl, via telefoonnummer 020-3 113 883.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan vooral contact op met één van onze recruiters en stuur een mail naar recruitment@113.nl


We geloven in de kracht van een inclusieve organisatiecultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Of het nu gaat om leeftijd, geslacht, geloof, seksuele geaardheid, culturele achtergrond of opleiding: iedereen is welkom!


Voor het werken bij 113 is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) vereist.Afdeling
Recruitment

113

recruitment@113.nl
020-3113883
Op locatie
  • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Bestuur

of