Adviseur Academy (24-32 uur per week)

Functieomschrijving

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor suïcidepreventie. Onze missie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfdoding. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks suïcides voorkomen kunnen worden als het onderwerp beter bespreekbaar wordt en de kennis rondom suïcidaliteit toeneemt. Naast de hulplijn, waar mensen met suïcidale gedachten 24/7 anoniem kunnen bellen of chatten, ontwikkelen we onder andere via de Landelijke Agenda Suïcidepreventie nieuwe interventies waarmee suïcides kunnen worden voorkomen. Onze missie realiseren we met bevlogen (zorg)professionals, vrijwilligers, stagiairs vanuit ons kantoor in Amsterdam Zuidoost.


De functie

Als Adviseur Academy maak je onderdeel uit van een groter team van 15 collega’s dat verantwoordelijk is voor het versterken van suïcidepreventie in allerlei organisaties in het hele land. Het opleiden van professionals in het omgaan met mensen met suïcidale gedachten is een cruciaal onderdeel van suïcidepreventie. Onze Academy ontwikkelt voorlichting, workshops en trainingen die samen met een externe partner worden gegeven. Daarnaast adviseren wij organisaties die eigen personeel willen opleiden.

Met vijf naaste collega’s ben je verantwoordelijk voor de acquisitie, advisering, ontwikkeling en (deels) uitvoering van het gehele opleidingsaanbod van 113. Je geeft zelf geen trainingen maar bespreekt wel scholingsaanvragen met klanten en onderhoudt het contact. Je brengt potentieel interessante organisaties in kaart en neemt contact op. Je informeert en adviseert opdrachtgevers en begeleid hen projectmatig naar duurzame leeroplossingen. Je levert daarbij maatwerk en zorgt dat organisaties goed toegerust zijn dit te borgen in hun eigen organisatie.


Wie ben je?

· Je ondersteunt onze missie voor de volle 100%.

· Je bent communicatief vaardig, je hebt inlevingsvermogen en overtuigingskracht.

· Je hebt een ondernemende instelling en bent in staat klantwensen te achterhalen en te vertalen naar een passend advies.

· Je bent analytisch, nauwkeurig en kunt zelfstandig en projectmatig werken.

· Je legt korte lijnen met collega’s van andere afdelingen binnen 113.


Dit verwachten wij:

 • Je beschikt minimaal over HBO+ niveau en hebt een relevante opleiding afgrond.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in de trainings- en opleidingswereld en aantoonbare kennis van didactiek, bij voorbeeld vanuit de sociaaleconomische -, onderwijs- of de zorgsector.
 • Je hebt bij voorkeur kennis en/of ervaring met opleiden en trainen en/of preventie van psychosociale problematiek.
 • Je hebt ervaring in het, eventueel proactief, geven van advies aan allerlei verschillende soorten klanten en organisaties. Je kunt snel aansluiten bij de behoefte van de klant
 • Je kunt zelfstandig en accuraat een advies traject afronden, ook administratief.

Functievereisten

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie in een zeer dynamische omgeving, waar verandering meer en meer de norm wordt in plaats van de uitzondering. Jouw ideeën voor verbeteringen worden niet alleen op prijs gesteld; ze worden van je verwacht!
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, op basis van 24-32 uur per week, met kans op verlenging.
 • Een salaris volgens de cao GGZ functieschaal 55, € 3.310 tot maximaal € 4.381 (op basis van 36 uur per week).
 • Een eindejaarsuitkering (8,33%) en vakantiegeld (8%).
 • Een solide pensioenregeling bij pensioenfonds PFZW.
 • Een persoonlijk Ontwikkelbudget (€ 600 bij 36 uur pw) en aanspraak op de Balansregeling (€ 500 bruto bij 36 uur pw).
 • Volledige vergoeding van je OV reiskosten of een tegemoetkoming van € 0,21 per kilometer.
 • En een werkplek in Amsterdam die goed bereikbaar is met het OV. Wij werken hybride (50/50). Dinsdag is de vaste kantoordag van de Academy.


Solliciteren

Wil je werken in een jonge, dynamische en informele organisatie waar iedereen hetzelfde doel nastreeft? Ligt jouw hart misschien bij ons? Dan komen wij graag met jou in contact.

Jouw cv en motivatie kun je uploaden via onderstaande button. De gesprekken vinden plaats op onze locatie in Amsterdam Zuidoost, we vragen je hier rekening mee te houden. De startdatum is zo spoedig mogelijk.


Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Inger de Mooij, Programmaleider Samen Minder Suïcide, telefoon 06-44498512. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan vooral contact op met één van onze recruiters en stuur een mail naar recruitment@113.nl Wij maken graag kennis met je!


Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Oprechte interesse des te meer.